Monday, May 6, 2019

Sosyal Medya İnsana Ne Tür Zarar Veriyor ? BBC Makalesi


Dünyaca ünlü İngiliz Ulusal Haber Ajansı BBC, sosyal medya kullanımının çok artması ve buna bağlı olarak oluşan zararlardan bahseden bir makale ele almış. Bizde sizler için bu makaleyi Türkçe'ye çevirdik.

Dünyaca ünlü İngiliz Ulusal Haber Ajansı BBC, sosyal medya kullanımının çok artması ve buna bağlı olarak oluşan zararlardan bahseden bir makale ele almış. Bizde sizler için bu makaleyi Türkçe'ye çevirdik.
2014 Yılında yapılan bir araştırmaya göre 20 dakika sosyal medya kullanan insanların, 20 dakika internet kullanan insanlardan çok daha fazla mutsuz olduğu gözlemlenmiş. Bunun nedeni sosyal medyada geçen vaktin farkına varılması ve ne kadar boşa geçen bir zaman olduğunun algılanması durumuymuş.

#1 Sosyal Medya İnsanlarda Mutsuzluk Ve Endişeye Sebep Oluyor !
Bilgisayar Ve İnsan Davranışları marka ismi ile yayınlanan bir dergideki araştırmaya göre 7 ve daha fazla sosyal medya platformu kullanan kişilerde 2 ve daha fazla sosyal medya kullanan kişilere göre 3 kat daha fazla endişe yaşadığı belirtilmiş.

#2 Umutsuzluk yapıyor.
Yine BBC'nin araştırmasına göre 700 öğrenciye yapılan testler sonucunda bulunan depresyon hali durumunun, kendini mutsuz ve değersiz hissetme, umutsuzluk halininin kaynak sorununun İnternet kullanımı olduğu, ve internet kullanımı zaman bazlı artış gösterdiğinde buna bağlı umutsuzluğun ve sıkıntının arttığı söylendi.

#3 Sosyal Medya İnsanları Psikolojik Olarak Etkiliyor.
"Sosyal Medya kullanımının kişilerde, depresyon, anksiyete ve endişe bozukluğu gibi sorunları arttırdığı gözlemlenmiştir." diye devam eden makalede İngilterede Trent Üniversitesinde 40'tan fazla bilimsel çalışmanın sonuçları analiz edildiğinde fazla sosyal medya kullanımının;

İlişkide bozulma yaşanmasına
Akademik başarısızlık
Gerçek hayattan kopma durumuna neden olduğu tespit edilmiştir.

#4
Avrupa'daki bir araştırmaya göre de sosyal medya kullanıcılarının 3'te birinde kıskançlığın sebep olduğu başarısızlık hissi görüldüğü tespit edilmiş.
Bu makale https://www.sosyofikir.com/ sitesinden alınmıştır.

No comments:

Post a Comment